Style flow

Klimaatneutrale web beleving

Case study - Klimaatplein website

Klimaatplein is een Nederlandse organisatie die zich richt op het bevorderen van duurzaamheid en klimaatbewustzijn bij bedrijven. Ze bieden praktische informatie en tools om bedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk te verminderen en klimaatneutraal te opereren. Klimaatplein fungeert als een platform voor zakelijke duurzaamheid en biedt ondersteuning en advies aan organisaties die streven naar milieuvriendelijke bedrijfspraktijken.

The Challenge

Hulpvraag klant

Klimaatplein is een site waar we al jarenlang met plezier aan werken, vanaf de eerste bouw tot het uitbreiden van alle handige tools die nu op de website te vinden zijn. Echter, de website begon er verouderd uit te zien en had dringend behoefte aan een opfrisbeurt. Het werd tijd voor een nieuwe huisstijl en uiteraard ook een gloednieuwe, moderne website.

Get Into The Flow

Werkwijze & Expertise

Bij Klimaatplein.nl hebben we voor het eerst onze nieuwe, uitgebreide aanpak voor webdesign toegepast. Het begon met een grondig onderzoek van de oude site, waarbij we de focus legden op het verbeteren van de gebruikerservaring. We doken diep in de data en ontwikkelden een user flow – een stroomschema dat ervoor zorgt dat gebruikers soepel en snel vinden wat ze zoeken.

Met het onderzoek achter de rug, gingen we aan de slag met de wireframes. Zie het als het bouwen van een huis: je begint met een solide fundament voordat je aan de inrichting begint. Onze wireframes zijn de blauwdrukken van de website, zonder afleidingen zoals afbeeldingen of kleuren.

Vervolgens kwamen we bij het design, waar de magie echt begon. We creëerden een mooie, duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Het design was direct ook een interactief prototype, zodat je meteen een goed beeld kreeg van de uiteindelijke website en hoe deze zou werken. Het was alsof je de trailer van een blockbuster film bekeek: je krijgt meteen zin in meer.

En last but not least, het bouwen van de website. Hier hebben we veel aandacht besteed aan het 1-op-1 nabouwen van het design en het toevoegen van aantrekkelijke, functionele animaties. Alles wat we hadden ontworpen, kwam hier tot leven.

Style flow