Style flow

Ontdek Onze 6 Stappen naar een Geweldige Website

Let's talk

In een voortdurend veranderende online wereld hebben we bij Soulgood onze werkwijze voor het bouwen van websites door de jaren heen geperfectioneerd. Ooit begonnen we met een uitgebreid ontwerp als startpunt, maar al snel ontdekten we dat dit niet voldoende was. Het vergt meer dan alleen een ontwerp om een kwalitatieve, goed functionerende en indrukwekkende website te bouwen die effectief communiceert en betrokkenheid stimuleert. In dit artikel delen we onze werkwijze in 6 stappen voor het bouwen van een website die niet alleen opvalt, maar ook resultaten oplevert.

Benieuwd naar hoe wij een nieuwe website aanpakken? We leggen het stap voor stap uit.

1. Bespreken

Eerst het juiste inzicht

Voordat we aan de slag gaan, is het essentieel om het juiste inzicht te verkrijgen. We starten altijd met een grondig gesprek waarin we de eisen en wensen van de klant bespreken. Ons doel is om zoveel mogelijk informatie face to face te verzamelen, zodat we een dieper inzicht krijgen in het bedrijf, het product of de dienst. Het gevoel! Tijdens deze gesprekken streven we ernaar een volledig beeld te krijgen van alles wat gecommuniceerd moet worden en op welke manier we dat naar buiten zullen brengen.

Elke website heeft zijn eigen karakter. Sommige moeten serieus en uitgebreid zijn, terwijl andere zich meer richten op emotie en esthetiek. Pas wanneer alle partijen het gevoel hebben dat alles duidelijk is besproken, gaan we verder met de volgende stappen.

Wie is de doelgroep van je website en hoe gaan we hen de beste ervaring geven?

Een cruciale eerste stap is het onderzoeken van de doelgroep(en) van de website. Zonder te begrijpen wat de doelgroep wil bereiken op de site en hoe ze interacteren met andere websites, kunnen we geen optimale gebruikerservaring garanderen.

Nadat we de doelgroep(en) in kaart hebben gebracht en geanalyseerd, kunnen we overgaan tot het creëren van een user-flow. Dit is een stroomschema dat we gebruiken om te visualiseren hoe gebruikers zich logisch en efficiënt van punt A naar punt B naar punt C kunnen bewegen op de website.

2. User Flow

Hoe kunnen gebruikers het beste door je website navigeren?

Het vooraf uittekenen van de user flow biedt aanzienlijke voordelen, omdat het je een totaaloverzicht geeft van de aangeboden content en hoe gebruikers er doorheen kunnen navigeren. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde dienst of de contactpagina prominent naar voren laten komen? Dan zorgen wij ervoor dat er altijd een directe route naar die pagina is.

Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe dienst aan de website wordt toegevoegd, kunnen we altijd de beste plek vinden in het schema. Een user flow is niet alleen relevant tijdens de opbouw van de website, maar ook bij het onderhouden ervan. Het biedt altijd een eenvoudig totaaloverzicht om de juiste locatie te vinden voor het plaatsen van nieuwe content of het verplaatsen van bestaande content.

3. Wireframe

Het verdelen van de aandacht

Het maken van een wireframe is essentieel om te zorgen voor de beste gebruikerservaring. Een wireframe is een versie van je site zonder alle afleidingen, zoals afbeeldingen, kleuren of mooie lettertypes. Het is een blauwdruk waarbij we ons richten op het creëren van de beste en meest duidelijke lay-out voor je site. Dit zetten we op als interactief prototype, zodat je al een idee krijgt van de uiteindelijke gebruikerservaring.

Door eerst een wireframe te maken in plaats van direct te gaan ontwerpen, kunnen we ervoor zorgen dat de bedachte lay-out daadwerkelijk goed is, fijn te lezen is en gemakkelijk te navigeren is voor de gebruiker. Wanneer we direct zouden ontwerpen, bestaat het risico dat we worden afgeleid door bijvoorbeeld een mooie foto. Het wireframe wordt vervolgens uitgebreid besproken en eventueel aangepast om ervoor te zorgen dat we allemaal op dezelfde lijn blijven.

4. Ontwerp

Je huisstijl vertalen naar online klikken

Het ontwerpen is de fase die bij velen bekend is. Hier krijg je een voorproefje van hoe je site er uiteindelijk uit zal zien. Tijdens het ontwerpproces ‘kleuren’ we in principe het wireframe in. We passen je huisstijl toe, voegen foto’s toe, selecteren de juiste lettertypes, kleuren en vormen om alles tot een mooi geheel te brengen. Het ontwerp wordt opnieuw als een interactief prototype met je gedeeld. Wanneer je door dit prototype navigeert en klikt, lijkt het alsof je site al af is, maar er volgt nog één grote en belangrijke stap: het bouwen.

5. Bouwen

Code meets animatie

De laatste fase is het daadwerkelijke bouwen van je website. We doen dit nog ambachtelijk ‘met de hand’ en programmeren het vanaf de grond zelf op. Dit doen we om er voor te zorgen dat we niet gelimiteerd zijn door bijvoorbeeld een bestaande template of stuk software. De enige limiet waar wij dan nog last van hebben is de hoeveelheid uren in een dag.

Tijdens het bouwproces houden we altijd het ontwerp open op een tweede beeldscherm, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we het besproken ontwerp nauwkeurig repliceren. Het enige dat kan veranderen ten opzichte van het ontwerp, is de toevoeging van animaties en interactiviteit tijdens het ontwikkelen. Na de initiële bouw van de site plaatsen we deze op een testserver, zodat je, met hulp van ons, de website kunt gaan vullen. Ook op dit punt is er nog ruimte om aanpassingen te maken.

We zorgen ervoor dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat je beter vindbaar bent online. Bovendien streven we naar duurzame oplossingen in de code en architectuur van de website, waardoor deze efficiënt en onderhoudsvriendelijk blijft op de lange termijn.

In een zee van pixels en code, biedt Soulgood jouw website een veilige en stijlvolle haven – waar zelfs de bits glimlachen!

6. Content en nazorg

Tekst en beeld

Het vertellen van jouw verhaal. Met pakkende tekst, professionele foto’s, video’s of illustraties die die woorden kracht bijzetten. Dit is een cruciale stap bij het lanceren van een nieuwe website, en wij staan klaar om dit voor jou te realiseren. Of het nu gaat om het schrijven van overtuigende teksten of het creëren van visueel aantrekkelijke content, wij beschikken over een breed netwerk van talenten om jouw verhaal tot leven te brengen.

Boven de wolken vliegen

Online marketing, de kunst van het boven de concurrentie uitstijgen. Adverteren, sociale media, e-mailcampagnes – dit zijn de vleugels waarmee jouw merk boven de wolken kan vliegen. Laat deze taken over aan experts op elk afzonderlijk vlak, terwijl wij jou de weg wijzen naar succesvolle online marketingstrategieën.

Toekomstbestendig

Het hosten en onderhouden van je website is essentieel voor een langdurig succes online. Technische aspecten, veiligheid, snelheid – wij houden dit allemaal nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat jouw website altijd up-to-date is en optimaal presteert. Met onze toewijding aan constante monitoring en support, kun je met een gerust hart vooruit kijken naar de toekomst van jouw online aanwezigheid.

Laat Soulgood jouw online reis begeleiden, waar elke klik een avontuur wordt en elke scroll een glimlach ontlokt!

handen op een toetsenbord

Van Tienen in het udense centrum?

Klaar voor een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee? Kom langs bij ons kantoor aan het Brabantplein (of is het toch het Mondriaanplein?) in het hart van Uden! Of het nu gaat om jouw nieuwe website, een animatie, een potje schaken, een video, een huisstijl, een brochure of zelfs een rap-tekst – we staan voor alles open. 😉 Bel ons of stuur een e-mail, en laten we samen aan de slag gaan!

Style flow